Buat Janji Temu Sekarang!
Program Sakit Otot dan Sendi
Program Kesihatan
Program Penjagaan Kulit & Mata
Pelan Penjagaan Khusus
Program Sakit Otot dan Sendi

Mengurangkan Sakit & Tingkatkan Pergerakkan

2.2 juta rakyat Malaysia mengalami sakit kronik yang menghadkan pergerakkan merek . [1]Kesakitan ini disebabkan oleh degradasi otot dan sendi akibat penyakit kecederaan ortopedik dan tabiat gaya hidup yang buruk. [2]

Adakah anda menderita?

Sakit Otot

Sakit Lutut

Bahu Beku (Frozen Shoulder)

Sakit Dibawah Bahagian Pinggang

Kurang Flesibility

Bengkak Pada Sendi

Biarkan Terapi Hidrogen Menyelesaikan Masalah Anda

Punca Sakit Pada Otot dan Sendi

Osteoartirtis

Osteoartritis (OA) menjejaskan satu sehingga lima (20%) kepada setiap warga emas di Malaysia.[3] OA boleh menyebabkan ketegangan lutut dan masallah pergerakkan. Ini boleh menyebabkan activiti yang mudah seperti berjalan dan menaiki tangga mencabar dan menyakitkan.

Kecederaan Sukan

Kajian menunjukkan bahawa seorang Atlit amat berisiko tinggi untuk mengalami kecederaan.[4] Disebabkan itu pentingnya untuk mengambil Langkah pencegahan kecederaan dan pemulihan selepas mengalami kecederaan . Kecederaan yang biasa dialami oleh atlet termasuklah kecederaan anterior cruciate ligament (ACL) , kecederaan meniscus ligement , ketegagan dan sakit pada otot.

Kedudukkan Badan yang Buruk

69% pekerja di Malaysia yang bekerja di pejabat mengalami sakit di leher , bahu dan belakang yang kronik.[5] Ini berlaku disebabkan oleh posture badan yang buruk semasa melakukan perkerjaan menghadap computer dalam jangka masa yang Panjang. Disebabkan itu pergerakkan menjadi terhad , keletihan dan menyumbang kepada productivity yang lebih rendah akibat kesakitan.

Osteoporosis

Lebih 24% rakyat Malaysia dijangka akan mengalami osteoporosis sepanjang hidup mereka.[6] Penipisan tulang ini boleh mengakibatkan keretakkan dan kerosakkan pada struktur tulang yang lembut , tanpa penjagaan fisiotherapi boleh menyebabkan sakit yang kronik.

Obesiti

Lebih separuh daripada rakyat Malaysia mempunyai berat badan yang berlebihan dan satu daripada lima dianggap sebagai kegemukkan[7] . Kegemukkan boleh menyebabkan tekanan pada saraf dan menyumbang kepada sakit oesteoarthitis, kedua – duanya boleh menyebabkan sakit yang kronik pada otot dan sendi.

Penuaan

Penuaan adalah sebahagian daripada kehidupan yang tidak dapat dielakkan. Sakit pad sendi adalah pengalaman biasa bagi warga emas . 31% warga emas di Malaysia telah mengadu tentang sakit pada lutut apabila mereka meningkat dewasa[8] Kekurangan dalam mengekalkan otot, penipisan dan hakisan yang berlaku pada sendi rawan boleh menyumbang kepada kesakitan yang berkaitan dengan usia.

Bagaimana Kami Membantu?

Masyarakat menganggap pembedahan , akupuntur, kiropraktoe dan ubat tahan sakit adalah satusatunya cara untuk melegakan sakit otot dan sendi. Kami mengambil pendekata yang berbeza . 

Hi-Bliss telah menggabungkan Molekul Hidrogen & fisioterapi untuk merawat punca masalah anda dan dapat memberikan kelegaan dalam jangka masa yang panjang tanpa kesan sampingan yang buruk.

Hidrogen Terapi Hi-Bliss adalah

Bebas Sakit

Bebas Dadah

Tidak Invasif

Tiada Kesan Sampingan

Biarkan Terapi Hidrogen Menyelesaikan Masalah Anda

Protokol Rawatan Kami

Langkah 1

Konsultasi / Penilaian Subjektif

Langkah 2

Penilaian Badan (Palpation)

Langkah 3

Terapi Haba/Sejuk

Langkah 4

Terapi Hidrogen

Langkah 5

Manipulasi Dan/Atau Senaman Regangan & Pengukuhan

Langkah 6

Maklum balas

Kisah Kejayaan Kami

Pakcik Shia telah menghidap Osteoartritis yang menjejaskan kehidupan seharian beliau.
Kami menyesuaikan program rawatan mengikut keadaan khusus Pakcik Shia, dengan memulakan dengan pemeriksaan menyeluruh untuk mengenal pasti pelbagai perkara yang menyebabkan dia sakit.
Program rawatannya termasuk terapi hidrogen Hi-Bliss, manipulasi, dan latihan fisioterapi. Semua rawatan dilakukan oleh ahli fisioterapi bertauliah kami.
Pakcik Syiah hampir menitiskan air mata apabila dia kembali bergerak. Sejak itu, dia telah meneruskan aktiviti tetapnya sambil meneruskan rutin senaman hariannya.

Program Otot & Sendi Kami

Program Otot & Sendi

Sesuai untuk mereka yang mempunyai:
  • Kelembutan Otot
  • Sakit Lutut
  • Bahu Tegang
  • Sakit Selepas Bersenam
Buat Janji Temu Sekarang!
Mula Dari RM 189

Program Osteoartritis

Sesuai untuk mereka yang mempunyai:

  • Osteoartirtis
  • Osteoporosis
  • Otot dan Ligamen Koyak
  • Sakit Lutut & Belakang Kronik
Buat Janji Temu Sekarang!
Mula Dari RM 189

Buat Janji Temu Sekarang!

Muscle & Joint Programs
Copyright  2024   IRCARE SDN. BHD.
 [Registration No.: 201601030321 (1201262-M)]
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram