Make Appointment Now!

Bagaimana Terapi Hidrogen Merawat Keradangan Sendi

Pengertian Arthritis.

Arthritis merupakan keradangan yang sering berlaku di setiap sendi kita.Contohnya  seperti di lutut, bahu dan juga jari . Kebiasaannya, terdapat beberapa jenis arthritis seperti Keradangan sendi (OA) dan keradangan autoimmune sistem (RA).

Keradangan sendi  (OA) :

  • OA terjadi apabila tulang rawan di sendi  semakin menipis disebabkan oleh geseran di antara tulang dan tulang.

Keradangan Autoimmune sistem (RA) :

  • Jika seseorang menghidapi RA,mereka akan mengalami perubahan pada bentuk sendi yang mengakibatkan patah tulang dan tulang rawan.
  • Penghidap penyakit ini mempunyai sistem imun yang tidak normal di mana badan sendiri akan menghasilkan antibodi terhadap tisu sendi.
  • Biasanya, kekejangan ini berlaku pada waktu pagi dan mengambil masa lebih daripada 30 minit.

Terdapat 5 tanda-tanda OA (keradangan tulang) :

  • Sendi membengkak dan mengeras
  • Rasa tegang di sekeliling sendi
  • Kehilangan daya fleksibiliti
  • Otot menjadi semakin lemah disekeliling sendi
  • Sendi akan menjadi tidak stabil

Berikut merupakan testimonial daripada pesakit kami :

Puan Sabariah merupakan salah seorang pesakit kami yang mendapatkan rawatan di Hi-Bliss. Beliau telah menderita penyakit arthritis selama lebih dari 30 tahun. Beliau tidak mampu untuk berjalan sendiri dan juga terpaksa menggunakan kerusi roda ataupun tongkat untuk bergerak.

Selepas bangun daripada tidur, beliau terpaksa memegang perabot yang berdekatan untuk menampung berat badannya semasa berjalan.Beliau telah mencuba pelbagai kaedah rawatan dan pelbagai jenis ubat-ubatan untuk mengurangkan rasa sakit di dalam sendi tetapi tiada perubahan.
        

Selepas beberapa kali rawatan bersama Hi-bliss. Beliau  dapat merasakan perubahan dari segi pergerakan menjadi lebih mudah.Selain itu ,kadar kesakitan juga semakin berkurangan. Sekarang beliau mampu untuk berjalan sendiri tanpa bantuan daripada ahli keluarga.

Apa itu Hidrogen terapi?

Hidrogen merupakan molekul terkecil didunia .Dimana ia mudah meresap kedalam sel-sel badan tanpa mengganggu fungsi sistem di dalam badan.

Rawatan hidrogen telah terbukti merupakan salah satu rawatan yang berkesan untuk mengurangkan keradangan kerana ia mempunyai sifat antioksidan. Ia juga mampu meneutralkan radikal bebas di dalam badan.Hidrogen juga membantu untuk melambatkan proses OA (keradangan sendi) dan menghalang kecederaan yang lebih teruk kepada sendi.

Selepas rawatan bersama hidrogen, kami juga melakukan rawatan secara manual untuk membantu meningkatkan peredaran darah, mengurangkan ketegangan otot dan senaman fisio bagi menguatkan otot .

Jika anda menderita kerana penyakit keradangan sendi (OA). Anda boleh menghubungi kami untuk membuat temu janji bersama kami.

Learn More About Hi-Bliss Hydrogen Therapy
Copyright  2024   IRCARE SDN. BHD.
 [Registration No.: 201601030321 (1201262-M)]
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram