Buat Janji Temu Sekarang!

Umum

Apakah Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Hi-Bliss Hidrogen Terapi adalah rawatan inovatif, menggunakan gas hidrogen untuk pengurusan kesakitan, rawatan dan pencegahan penyakit.

Apakah faedah yang akan diberikan oleh Terapi Hidrogen Hi-Bliss kepada saya?​

Kebaikan Hi-Bliss Hydrogen Therapy adalah seperti berikut:-
- Melegakan kesakitan
– Memperbaiki Tidur
– Memperbaiki Peredaran Darah
– Meningkatkan Sistem Imun
- Tingkatkan Tenaga
- Menghilangkan Keletihan
– Mencegah Penyakit
– Menggalakkan Detoksifikasi dan Kesejahteraan
– Kewaspadaan Mental

Kenapa saya perlukan Hi-Bliss Hydrogen Therapy?​

Terapi Hi-Bliss Hydrogen membina sistem imun badan kita dan mengawal fungsi badan dengan mengurangkan penyakit yang disebabkan oleh tekanan. Dengan membekalkan hidrogen molekul untuk melindungi dan membaiki sel-sel kita dan untuk memerangi tekanan oksidatif, Hi-Bliss Hydrogen Therapy memastikan organ dan sistem badan kita berfungsi secara optimum, serta keradangan dan kesakitan dikurangkan.

Adakah terdapat sebarang kesan sampingan daripada menjalani Hi-Bliss Hydrogen Therapy?​

Tiada kesan sampingan yang buruk kerana satu-satunya produk sampingan ialah air. Anda akan berasa tenang dan kualiti tidur anda akan bertambah baik. Sesetengah mungkin pergi ke tandas lebih kerap kerana proses detoksifikasi yang berterusan.

Beberapa pelanggan selepas menjalani Terapi Hi-Bliss Hydrogen Therapy pertama mereka mempunyai maklum balas yang mengalami keletihan dan sedikit pening, tetapi ini adalah petunjuk bahawa proses detoksifikasi sedang berjalan.

Apakah yang perlu saya lakukan selepas Terapi Hidrogen Hi-Bliss?​

Minum lebih banyak air suam untuk meningkatkan proses detoksifikasi. Penyelenggaraan diri mengikut nasihat ahli terapi juga akan melihat kesan berganda positif daripada rawatan.

Berapa kerap saya perlu menjalani Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Kekerapan rawatan bergantung kepada keadaan pelanggan kerana keperluan setiap pelanggan mungkin berbeza antara satu sama lain. Perunding kami akan menasihati anda tentang kekerapan rawatan pada lawatan pertama, selepas melakukan Pemeriksaan Kesihatan terperinci.

Adakah Terapi Hidrogen Hi-Bliss mesra alam?

ya. Ia adalah 100% Natural kerana ia hanya menghasilkan air sebagai produk sampingan.

Adakah Terapi Hidrogen Hi-Bliss akan mencetuskan sebarang alahan?

Tidak, ia tidak akan berlaku kerana tiada alahan yang diketahui dengan Terapi Hidrogen. Rawatannya adalah 100% semulajadi dan selamat.

Siapa yang sesuai untuk menjalani Hi-Bliss Hydrogen Therapy?

Hi-Bliss Hydrogen Therapy sesuai untuk semua peringkat umur, namun ia tidak digalakkan untuk wanita hamil dan bayi.

Apakah jenis-jenis rawatan yang tersedia di bawah rawatan Terapi Hidrogen Hi-Bliss, dan berapa banyak jenis rawatan yang ada?

Terdapat 4 jenis utama Rawatan Hi-Bliss Hydrogen, iaitu: 1) Program Otot & Sendi 2) Program Kesihatan 3) Program Penjagaan Kulit dan Mata 4) Rancangan Penjagaan Khusus. Selain itu, Hi-Bliss juga menawarkan pakej yang memenuhi keperluan khusus pelanggan.

Apakah yang boleh saya lakukan, sebelum dan selepas sesi saya, untuk memastikan saya mendapat manfaat sepenuhnya daripada Hi- Bliss Hydrogen Therapy?

Adalah dinasihatkan untuk minum lebih banyak air suam untuk memudahkan proses detoksifikasi dan tidur awal. Selain itu, mengikut nasihat ahli terapi kami untuk penyelenggaraan diri juga akan melihat kesan berganda positif daripada rawatan.

Adakah terdapat orang yang berkelayakan dari segi perubatan di pusat?

Ya, kami mempunyai sekurang-kurangnya seorang kakitangan berkelayakan perubatan ditempatkan di setiap pusat, dan ahli terapi kami semuanya adalah ahli fisioterapi yang berkelayakan.

Adakah ini peranti perubatan?

Oleh kerana sifatnya yang bebas dadah dan tidak invasif, ia tidak diklasifikasikan sebagai peranti perubatan oleh Kementerian Kesihatan.

Sejauh mana ketepatan pemeriksaan?

Kami menggunakan gabungan palpasi atau tekanan sentuhan serta pemerhatian aliran darah dengan alat analisis mikrovaskular untuk memerhati arteri untuk menentukan keadaan kesakitan, keradangan dan organ yang mungkin tidak sihat. Ini terutamanya untuk mengesan tanda-tanda awal masalah kesihatan bagi tujuan pencegahan.

Adakah saya memerlukan rujukan doktor untuk rawatan Hi-Bliss Hydrogen Therapy?

Rujukan doktor tidak diperlukan.

Mengenai Terapi Hidrogen

Adakah hidrogen berbahaya kepada badan?

Tidak, kerana sumber hidrogen adalah air dan satu-satunya hasil sampingan rawatan juga adalah air. Penyelidikan saintifik telah menunjukkan bahawa Hidrogen tidak toksik walaupun pada pengambilan tinggi.

Sejauh manakah Hi-Bliss Hidrogen Terapi selamat?

Sila rujuk perkara di atas.

Adakah Terapi Hidrogen Hi-Bliss akan mendorong pendedahan berlebihan Hidrogen?

Tidak, ia tidak akan. Penyelidikan saintifik telah menunjukkan bahawa Hidrogen tidak toksik walaupun pada pengambilan tinggi.

Berapa lamakah tempoh setiap sesi Hi-Bliss Hydrogen Therapy?

Setiap sesi boleh berlangsung sekurang-kurangnya 45 minit hingga maksimum 1 1⁄2 jam, bergantung kepada jenis rawatan.

Mengapa terapi hidrogen? Bagaimanakah hidrogen membantu mengurangkan kesakitan atau gejala penyakit kronik yang lain?

Hidrogen telah terbukti secara saintifik dalam lebih daripada 1,000 jurnal saintifik dan perubatan sebagai antioksidan yang sangat kuat yang secara selektif boleh meneutralkan radikal bebas yang paling toksik, dengan itu melindungi dan membaiki sel-sel kita daripada penyakit kronik. Hidrogen juga mempunyai ciri anti-radang yang berkesan dan meningkatkan peredaran darah, dengan itu mengurangkan kesakitan.

Saya mempunyai janji temu pertama saya tidak lama lagi, apa yang perlu saya pakai?

Untuk detoksifikasi dan rawatan sakit, anda akan dikehendaki menukar ke kimono untuk rawatan. Untuk rawatan lain seperti mata, kulit dan luka, adalah lebih baik jika anda memakai pakaian yang selesa dan longgar yang tidak menyekat akses kepada mata, kulit dan luka anda.

Apakah yang perlu saya jangkakan selepas lawatan pertama saya untuk Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Selepas rawatan, badan anda akan berasa lebih ringan, lebih santai dan lebih mudah untuk tidur (untuk Terapi Detox). Selain untuk Terapi Sakit, tahap kesakitan akan berkurangan dan otot akan berasa kurang tegang dan kurang kaku.

Adakah Hi-Bliss Hidrogen Terapi menetapkan sebarang ubat atau suplemen selain daripada Rawatan Hidrogen?

Kami tidak menetapkan sebarang ubat atau suplemen walaupun untuk kes atau keadaan tertentu, perunding kami mungkin menasihati suplemen tertentu untuk diambil untuk melengkapkan rawatan.

Saya kini sedang diberi ubat oleh doktor. Adakah ia akan mengganggu Terapi Hidrogen Hi-Bliss saya?

Tidak. Rawatan kami adalah 100% semula jadi kerana kami menjana hidrogen daripada air.

Berapa lamakah masa yang diambil untuk melihat hasil positif daripada Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Ia bergantung kepada keadaan yang dirawat. Untuk keadaan seperti sakit, mata, kulit dan luka yang kurang kronik, boleh ada keputusan positif dalam tempoh tiga hingga lapan sesi. Walau bagaimanapun, untuk penyakit kronik atau sakit yang lebih kronik, keadaan mata, kulit dan luka, ia boleh mengambil masa antara sepuluh hingga dua puluh lima sesi untuk melihat hasil yang positif.

Apakah keadaan perubatan yang tidak sesuai untuk Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Oleh kerana rawatan kami adalah 100% semulajadi, hidrogen sesuai untuk semua jenis keadaan badan. Hidrogen sangat baik untuk luka terbuka dan pelbagai keadaan kulit.

Ini adalah Terapi Hidrogen Hi-Bliss pertama saya, apakah yang boleh saya harapkan daripada sesi pertama saya? Apakah faktor/kesan sampingan yang perlu saya ambil perhatian selepas sesi saya?

Secara amnya, bagi pelanggan yang menjalani Terapi Detoks, mereka akan berasa lega selepas rawatan pertama mereka. Sesetengah pelanggan akan mengalami gejala lain selepas sesi pertama mereka, seperti keletihan dan sedikit pening, tetapi semua ini adalah petunjuk yang baik bahawa proses detoksifikasi sedang berjalan dan peredaran darah bertambah baik.

Apakah maklum balas biasa daripada pelanggan yang menggunakan Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Antara maklum balas yang diterima adalah peningkatan tahap tenaga, kurang keletihan, kurang kesakitan dan peningkatan imuniti dan kesejahteraan umum.

Apakah kadar kejayaan menggunakan Terapi Hidrogen Hi-Bliss?

Kadar kejayaan purata melebihi 90%.

Bagaimana Ia berfungsi

Bagaimanakah Terapi Hidrogen Hi-Bliss ditadbir?

Terapi hidrogen Hi-Bliss dijana daripada air suling, membelah molekul H2O kepada gas hidrogen. Gas hidrogen ini kemudiannya akan diarahkan melalui muncung untuk disembur pada titik rawatan.

Seberapa pantas saya boleh melihat keputusan Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Setiap daripada kita adalah unik dan begitu juga badan kita. Untuk membantu pelanggan kami memperbaiki keadaan mereka dalam jangka masa yang singkat, pemantauan rapi diperlukan; oleh itu, adalah dinasihatkan untuk anda datang untuk mendapatkan rawatan secara berkala dalam tempoh 2 – 3 minggu pertama.

Apakah proses dan prosedur menjalani Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Semua pelanggan akan menjalani penilaian dengan peranti analisis mikrovaskular kami untuk memahami keseluruhan peredaran darah badan mereka. Ini akan diikuti dengan pemeriksaan palpasi badan penuh oleh ahli fisioterapi kami untuk memahami keadaan otot, saraf dan tulang. Selepas penilaian, kami akan mengesyorkan program rawatan yang sesuai untuk klien untuk menangani kebimbangan/aduan/simptom ini.

Apakah palpation dan apakah tujuan melakukan itu?

Palpasi adalah proses menggunakan tangan untuk memeriksa badan, terutamanya semasa mendiagnosis penyakit atau penyakit. Palpasi adalah bahagian penting dalam pemeriksaan fizikal; deria sentuhan adalah sama penting dalam peperiksaan ini seperti deria penglihatan. (Sumber:https://en.wikipedia.org/wiki/Palpation)https://en.wikipedia.org/wiki/Palpation)

Apakah manipulasi dan apakah tujuan melakukan itu?

Manipulasi adalah teknik yang digunakan untuk melonggarkan kekejangan otot dan kekejangan badan di mana dengan melakukan ini, ia akan meningkatkan resapan hidrogen dan meningkatkan keberkesanan rawatan. Ia adalah rawatan fizikal yang digunakan terutamanya oleh ahli terapi fizikal dan ahli fisioterapi untuk merawat kesakitan dan ketidakupayaan muskuloskeletal dan untuk meningkatkan peredaran darah.

Umum

Adakah terdapat kaedah lain untuk melaksanakan Terapi Hidrogen, seperti menghirup gas hidrogen, minum air yang dilarutkan dengan hidrogen, dan sebagainya?

Ya, terdapat kaedah lain untuk mentadbir Hidrogen ke dalam badan kita seperti yang dinyatakan di atas.

Berapakah kos yang terlibat apabila menerima rawatan di Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Kami mempunyai pakej berbeza yang direka untuk setiap individu bergantung pada keadaan badan mereka dan bilangan rawatan yang diperlukan. Kami hanya akan dapat menawarkan harga selepas konsultasi percuma dan Pemeriksaan Kesihatan kami.

Saya berminat dengan Hi-Bliss Hidrogen Terapi sebagai sebahagian daripada kesihatan peribadi/pelepasan tekanan, berapa kerapkah saya perlu kembali untuk pakej/kursus rawatan baharu?

Ia bergantung kepada keadaan badan dan gaya hidup. Secara amnya, dinasihatkan untuk datang untuk rawatan sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Saya memerlukan Hi-Bliss Hidrogen Therapy, tetapi saya menghadapi masalah kewangan, apakah pilihan saya?

Anda boleh menghubungi Yayasan kami - Yayasan Penjagaan Kasih Sayang untuk mendapatkan bantuan lanjut.

Di manakah terdapat Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Pada masa ini, kami mempunyai 3 pusat; satu di Starling Mall, Damansara Uptown, satu di Bangsar Shopping Centre, Kuala Lumpur dan satu lagi di Tropicana 218, Georgetown, Pulau Pinang.

Apakah waktu operasi untuk pusat Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Pusat kami di Bangsar Shopping Centre dan Starling Mall dibuka setiap hari dari 10.00 am to 7.00 pm. Manakala, Pusat kami di Jalan Macalister, Georgetown, Pulau Pinang dibuka pada hari Selasa hingga Ahad dari 9.00 am to 6.00 pm dan hanya melalui pelantikan sahaja.

Saya mempunyai sedikit ketidakupayaan dalam bergerak, apakah pilihan saya untuk menerima Hi-Bliss Hidrogen Terapi?

Hi-Bliss Hydrogen Therapy kini tersedia untuk perkhidmatan di rumah! Sila hubungi +60 18-966 8745 untuk membuat temujanji anda sekarang.

Apakah perbezaan antara Terapi Hidrogen Hi-Bliss dan urutan atau kiropraktik?

Hi-Bliss Hidrogen Terapi menggunakan gabungan teknik (dari Timur dan Barat) dengan "bahan" utama Hidrogen untuk memperbaiki keadaan otot, saraf dan peredaran darah. Kiropraktik ialah ubat atau rawatan alternatif yang berkaitan dengan keadaan muskuloskeletal.

Jika saya membeli pakej, bagaimana jika keadaan saya bertambah baik separuh jalan melalui sesi (sebelum menamatkan sesi pakej saya). Bolehkah saya mendapatkan bayaran balik untuk sesi yang tidak digunakan?

Syarikat kami tidak mempunyai polisi bayaran balik kerana adalah dinasihatkan untuk melengkapkan semua sesi untuk memastikan badan dikekalkan dengan lebih baik pada tahap optimum; walau bagaimanapun, sesi yang tidak digunakan boleh dipindahkan kepada rakan atau ahli keluarga anda.

Bagaimanakah hidrogen boleh meresap ke dalam badan kita?

Hidrogen, sebagai molekul terkecil di bumi, boleh dengan mudah menembusi kulit kita ke dalam sel badan kita.

Berapa kerap saya perlu datang untuk rawatan? Adakah saya masih perlu datang untuk rawatan untuk penyelenggaraan selepas saya melakukan rawatan dan badan saya semakin sihat?

Kami akan menasihati kekerapan rawatan selepas kami menilai keadaan badan anda. Adalah sangat dinasihatkan untuk mengekalkan kesihatan kita seiring dengan peningkatan usia, kerana kita boleh dengan mudah mengumpul radikal bebas dalam badan kita yang membawa kepada peredaran darah yang lemah, keradangan dan penuaan pramatang. Mencegah sentiasa lebih baik daripada mengubati.

Sejauh manakah gas hidrogen anda stabil?

Gas hidrogen mempunyai dua atom hidrogen yang terikat bersama. Oleh itu, ia adalah molekul yang stabil dengan cas neutral.

Copyright  2024   IRCARE SDN. BHD.
 [Registration No.: 201601030321 (1201262-M)]
menuchevron-downquestion-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram